Werkstress

Massage is geen overbodige luxe! Stress op of over het werk is de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland. Ongeveer een derde van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werk gerelateerde klachten. 1 op de 8 werknemers heeft een burn-out. Langdurige stress zorgt voor heel veel klachten waardoor men soms maanden of nog langer ziek thuis zit. Minister Asscher is in april 2014 een programma van 4 jaar gestart om er met werkgevers en werknemers extra aandacht aan te besteden. Aanpak Werkstress SZW Ziekteverzuim door werkstress kost werkgevers 2,2 miljard euro. Nog meer als de kosten voor de samenleving meegeteld worden vanwege uitkeringen e.d.

Mijn massagehanden jeuken om steun te geven in de aanpak bij stress op het werk. Ook vanuit maatschappelijk en economisch belang! Het is een investering die zich dubbel en dwars terugverdient. Ook ervaren de meeste medewerkers het als een positieve en gezonde investering die zeer gewaardeerd wordt. Massage werkt ook preventief. Door regelmatig op te laden worden klachten voorkomen en raakt men niet opgebrand.

De kosten voor massages op de werkplek zijn in verhouding relatief laag. Bovendien zijn er fiscale voordelen.  Zie de voorwaarden.

Massage is even voelen in plaats van denken…