Anja van der Wal

Ik ben Anja van der Wal, massagetherapeut en oprichtster van Massagetijd sinds 2001. Door mijn reizen in Azië werd ik geïnspireerd om mij te verdiepen in massage. In 1999 koos ik voor de 4-jarige HBO opleiding Holistische Massagetherapie bij Holos in Utrecht. Mijn visie over gezondheid en massage is hierdoor gevormd. Ik heb geleerd dat alles wat een mens bezielt, zich manifesteert, reflecteert en projecteert in het lichaam. Door massage kan je bewust worden van vastgehouden spanning (blokkades) én het verhaal erachter.
Bij TouchPro heb ik de cursus stoelmassage gedaan. Met al het moois wat ik leerde besloot ik in maart 2001 mijn eigen bedrijf Massagetijd te starten.

De naam Massagetijd is ontstaan door de hectiek waarin wij leven. Onze maatschappij is voortdurend in beweging, met snelle veranderingen en veel te verwerken informatie. Dit vraagt mentaal en fysiek veel energie van de mens. Er is tijd en ontspanning nodig om te kunnen herstellen. Tijd voor massage, is even stilstaan bij hoe je je werkelijk voelt. Zo wordt duidelijk waar het lijf aandacht voor vraagt. Mijn uitdaging zit in het begeleiden naar ontspanning en bewustwording.

Inmiddels heb ik al 18 jaar massage ervaring. Onder andere opgedaan bij:

 • Vrije Universiteit Amsterdam
  VU SOZ
  VU FCO
  VU HRM
  VU MC
  Taalcentrum VU
  VU Onderwijsbureau Beta
  VU Neurowetenschappen
  VU UPC
  VU FSW
 • Randstad
 • DDG – Oracle
 • OLVG
 • TPG Post
 • Magna Plaza
 • Terra Travel
 • Torendael